Nadat de mierenaanval afgeslagen was, zijn de rode bieten lekker gegroeid. Vandaag was het moment om de eerste 4 te oogsten en gelijk een paar bladeren van de snijbiet. Gecombineerd met wat spullen die ik toch al op voorraad had werd het een heerlijke salade.
![]() |
Siets doet iets: salade met rode biet en snijbiet |
Recept salade met rode biet en snijbiet
Ingrediƫnten:
- 4 rode bieten
- 3 a 4 grote snijbiet bladeren
- sjalotje
- 2 appels
- 3 augurken
- handje walnoten
-Parmezaanse kaas of feta
- 4 rode bieten
- 3 a 4 grote snijbiet bladeren
- sjalotje
- 2 appels
- 3 augurken
- handje walnoten
-Parmezaanse kaas of feta
Bereiden:
- Kook de bietjes en wrijf de schil eraf. Snij de bietjes in blokjes en doe in een grote schaal.
- Schil de appel en snij in kleine partjes. Bak de partjes even en doe ze bij de bietjes.
- Snipper het sjalotje en snij de augurken fijn. Doe dit ook bij de bietjes.
- Walnoten even roosteren en toevoegen.
- Snijbiet grof hakken en bij de salade doen. De salade aanmaken met olijfolie en rode wijn azijn.
- Alles goed door elkaar scheppen en de kaas erover verkruimelen.
Lekker met meergranen stokbrood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten