Pizza staat bij ons hoog op de lijstjes met favoriet eten. En het leuke aan pizza is, je kan het samen met je kinderen maken. Deeg uitrollen, tomatensaus erop en daarna kan ieder zijn favoriete beleg erop leggen. Ananas, salami, paprika, garnalen, spinazie, net wat je lust en zin in hebt. En als je niks lust, dan doe je er alleen nog wat kaas op.
![]() |
Want het geheim, om de pizza toch een beetje gezond te houden, zit in de saus.
Gisteren aten we pizza. De saus maakte ik als volgt:
-snij een uitje en knoflook, op laag vuur even fruiten.
-een hele paprika in stukjes snijden en meebakken.
-2 handen cherrytomaten halveren en meebakken
- klein blikje tomatenpuree, een scheut balsamico azijn, een theelepel zout en een theelepel paprikapoeder toevoegen.
- De saus 20 min laten sudderen. Dan een hand verse basilicum toevoegen en alles goed pureren met de staafmixer.
Deze hoeveelheid was precies genoeg om een bakplaat vol pizza met saus te bestrijken en de pizza ging er in als koek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten